Beredskap- og øvelseplanlegging

Dagskurs for deg som allerede er brannansvarlig (brannvernleder) eller har et utvidet ansvar for brannsikkerheten i bedriften. Her får du både teoretiske og praktiske verktøy for å øve og gjennomføre ulike brannverntiltak ved uønskede hendelser.

Målsetting:

Deltageren skal ha grunnleggende kunnskaper om hvordan organisere beredskapsgrupper og gjennomføre brannvernøvelser i virksomheten.

Ved å gjennomføre kurset vil deltakeren:

• Kunne planlegge, organisere, gjennomføre og evaluere brannvernøvelser
  • Kunne vurdere organisatoriske tiltak og foreslå endringer
  • Kunne lære opp og koordinere bedriftsinterne beredskapsgrupper
  • Gjøre rede for de ulike slokkemidler og slokkemetoder, og vite hvilke bruksområder de har

Kurset er også modul 3 for de som ønsker å ta sertifikat som Fire Safety Coordinator CFPA-E

• Regelverk
  • Planlegging, gjennomføring og evaluering av øvelser
  • Vurdering og metoder for håndtering av uønskede hendelser
  • Opplæring og koordinering av bedriftsinterne beredskapsgrupper
  • Ulike slokkemidler og slokkemetoder

Kurset har et stort omfang av kombinasjon mellom teoretiske og praktiske øvelser. Kurset har flere ulike slokkeøvelser og avholdes derfor kun på Asker og Bærum brann- og rednings øvelsesanlegg på Isi, Bærum.

Eksamen

For deg som har gjennomført modul 1 og modul 2 i løpet av de siste to år, får du muligheten til å ta eksamen og kan får sertifikat som Fire Safety Coordinator CFPA-E.

Kursets varighet: en dag

I kursprisen ligger kursmateriell, lunsj, forbruk av slokkemateriell og lån av kjeledress.

• Regelverk
  • Planlegging, gjennomføring og evaluering av øvelser