Advarer mot brannfarlig strømpolitikk

Norsk brannvernforening advarer norske husholdninger mot bruk av vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner om natten. Slikt utstyr har vært kilde til 263 bolig- og bygningsbranner de siste fem årene.

Norges vassdrag- og energidirektorat ønsker et nytt avgiftssystem for strøm som kan bidra til en jevnere fordeling av strømforbruket gjennom døgnet.

- Med grunnlag i brannstatistikken håper vi myndighetene ikke vil innføre at avgiftssystem for strøm som frister forbrukerne til å kjøre vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner på nattestid uten tilsyn. Konsekvensen av det kan i verste fall bli flere dødsbranner, påpeker informasjonssjef Sturle Hagen i Norsk brannvernforening.