Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Advarer mot brannfarlig strømpolitikk

Norsk brannvernforening advarer norske husholdninger mot bruk av vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner om natten. Slikt utstyr har vært kilde til 263 bolig- og bygningsbranner de siste fem årene.

Norges vassdrag- og energidirektorat ønsker et nytt avgiftssystem for strøm som kan bidra til en jevnere fordeling av strømforbruket gjennom døgnet.

- Med grunnlag i brannstatistikken håper vi myndighetene ikke vil innføre at avgiftssystem for strøm som frister forbrukerne til å kjøre vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner på nattestid uten tilsyn. Konsekvensen av det kan i verste fall bli flere dødsbranner, påpeker informasjonssjef Sturle Hagen i Norsk brannvernforening.