Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Verdens sydligste kurs i varme arbeider

Sørsommerens første varme arbeider-kurs ble nylig avholdt på Troll forskningsstasjon i Antarktis. Brannsikkerhet og forebygging står alltid i fokus hos de som jobber der.

I fjor ble det aller første kurset avholdt på Troll, så det er andre gang i historien det er gjennomført opplæring i brannvern ved utførelse av varme arbeider på jordas sydligste breddegrader.

- Det er personell fra alle fagkategorier her på Troll. Og det er bestemt at de aller fleste skal ha dette kurset. Selv kokkene deltar, sier instruktør Kjetil Bakkland.

Det er planlagt et kurs til denne sesongen, ettersom deler av personellet skiftes med jevne mellomrom. En sesong varer normalt fra november til mars. Ut over dette er det vanligvis seks teknikere som overvintrer, og som drifter ulike pågående forskningsprosjekter gjennom sørvinteren.

- Kursdeltakerne melder tilbake at kurset bidrar til økt fokus på brannsikkerhet og forebygging, og også HMS generelt på stasjonen, sier Bakkland.

Alle foto: Kjetil Bakkland