Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Medieklipp 15. juni

Forsatt leting etter branndøde i London, dødsbrann i boligblokk i Oslo og to brødre tiltalt for mordbrann, er saker du du kan lese om i dagens medieklipp.

Leter fortsatt etter brannofre i London

Minst tolv mennesker omkom i storbrannen i høyblokken Grenfell Tower i London. Tallet på døde fryktes å stige. 68 er innlagt på sykehus og tilstanden er kritisk for 18 av dem. Hvor mange som er savnet, har ikke politiet oversikt over ennå. Det bodde opp mot 600 mennesker i boligblokken. Storbritannias statsminister Theresa May sier at den katastrofale brannen i London skal etterforskes grundig. Boligblokken har vært gjennom en omfattende rehabilitering og bransjefolk stiller seg tvilende til at dette arbeidet er gjort på korrekt måte. Brannårsaken er ennå ikke kjent, ifølge Bergens Tidende.

Kvinne omkom i brann i boligblokk

En kvinne i 70-årene mistet livet etter en brann i niende etasje i en høyblokk på Tveita i Oslo i dag tidlig. Politiet fikk den første meldingen om brannen klokka 06.22 torsdag morgen. Etter hvert var det mange beboere i området som ringte politiet fordi brannen i niende etasje var godt synlig med flammer som sto ut av vindu/balkong. – Brannen ble begrensa til en leilighet, takket være den brannsikre konstruksjonen og rask slukkeinnsats, sier informasjonssjef i Brann- og redningsetaten Lars Magne Hovtun til NRK.

Brødre tiltalt for mordbrann

To menn i 30-årene blir torsdag fremstilt for varetektsfengsling. Politiet er redd mennene, to brødre fra Polen, ellers kan stikke av. De to, brødre og polske statsborgere, ble pågrepet tirsdag kveld fordi det nå er tatt ut tiltale mot dem etter asylbrannen i Lindås i desember 2015. Tiltalen gjelder såkalt mordbrann og grovt skadeverk.Brannen var i hotellet Lune Huler i Lindås utenfor Bergen, som skulle benyttes som midlertidig mottak for 40 mindreårige asylsøkere. Strafferammen for mordbrann er inntil 21 års fengsel. De materielle skadene etter brannen er i tiltalen anslått til et beløp på over seks millioner kroner, skriver Bergens Tidende