Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Medieklipp 1. august

Brannårsak forblir trolig ukjent, gamle el-anlegg kan være uegnet for lading av elbil, og Midtre Gauldal kommune skjermer de brannrammede. Dette er saker du kan lese mer om i dagens medieklipp.

Brannårsaken forblir trolig ukjent

Politiet anser det som for farlig å gå inn i den nedbrente tomta på Solgård skog i Moss, hvor et næringsbygg brant ned i forrige uke. Dermed kommer brannteknikerne ikke til for å undersøke stedet for svar etter hva som forårsaket brannen. Brannårsaken forblir derfor trolig ukjent, skriver Moss Dagblad

Gamle el-anlegg uegnet for lading av elbil 

Når du tar elbilen på hyttebesøk, lønner det seg å lade på ladestasjonene langs veien, ikke på en hytte hvor du ikke kjenner det elektriske anlegget. Dersom du lader elbilen fra vanlig stikkontakt og ikke via godkjent ladeboks, øker risikoen for varmgang og brann. Dette gjelder spesielt gamle elektriske anlegg, kan vi lese i Østlandets blad.

Kommune skjermer de brannrammede

Krisestaben i kommunen har bestemt at de ønsker å skjerme de brannrammede etter den omfattende brannen som rammet to rekkehus på Støren i forrige uke.

Alle som bodde i boligene ble flyttet til midlertidige boliger lørdag kveld. Jobben nå består av å finne et mer permanent botilbud til de som har mistet hjemmene sine.

- De er ganske preget og sterkt berørt av det som har skjedd, sier rådmann i Midtre Gauldal kommune, Knut Dukane til Trønderbladet.