Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Medieklipp 26. februar

Trehusbebyggelse i Stavanger skal sikres bedre, sprinkleranlegg hindret brann etter at varmtvannsbereder tok fyr og steking av sveler førte til utrykning. Dette er saker i dagens medieklipp.

Trehusbebyggelse skal sikres bedre

Stavanger sentrum vil spleise med huseiere i sentrum om direktevarsling til brannvesenet. Til møtet i kommunalstyret for miljø og utbygging (KMU) i neste uke ligger følgende forslag på bordet fra administrasjonen: «Det utvikles et tilbud med direkte brannvarslingsanlegg til 110-nødalarmsentralen for boliger i verneverdig tett trehusbebyggelse». Tiltaket skal finansieres i et spleiselag mellom huseierne og Stavanger kommune, og skal vare i en ikke tidfestet periode framover. Tidligere har det vært en liknende ordning, begrenset til Gamle Stavanger, der kommunen tok halve investeringskostnaden, skriver Stavanger Aftenblad.

Varmtvannsbereder tok fyr

Søndag begynte det å brenne i en varmtvannsbereder i et bygg i Storgata i Horten. Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) fikk melding om brannen rundt klokka halv ni søndag morgen. – De som ringte oss har næring i bygget, og bor i nabobygget. De hørte brannalarmen gikk i morges og løp bort. Da fant de ut at det hadde vært brann, som til alt hell hadde blitt fullstendig slokket av sprinkleranlegget, opplyser brannmester Jardar Aftret, ifølge Gjengangeren.

Svelesteking førte til brannutrykning

Brannvesenet i Aure kommune i Møre og Romsdal fikk søndag ettermiddag en automatisk brannalarm fra en av institusjonene i kommunen. De rykket ut, men fikk etter hvert klarhet i årsaken og at det ikke var snakk om noen brann. – Det var noen som ville kose seg med sveler på en institusjon. Alarmen gikk, og vi måtte rykke ut. Halvvegs i utrykningen fikk brannvesenet telefon fra institusjonen, der de fortalte at de hadde stekt sveler og at alt var i orden, skriver Tidens Krav.