Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Medieklipp 8. februar

Soldater reddet seg ut av brennende beltevogn, mann tilstår å ha tent på planlagt asylmottak og pizzabrann ender i retten. Dette er saker i dagens medieklipp.

Reddet seg ut av brennende beltevogn

Det brøt onsdag kveld ut brann i en militær beltevogn inne i Setermoen skytefelt. Brann, ambulanse og politi rykket ut til stedet.Oberstløytnant Ole Johan Skogmo, talsmann for Hæren, opplyser til Nordlys at det var fem soldater i beltevognen da den begynte å brenne. Beltevognen er fullstendig utbrent. Ifølge Forsvaret er de fem soldatene sendt til sykestuen på Bardufoss for rutinekontroll. - Vi har foreløpig ingen opplysninger om at det skal ha oppstått personskade, sier Skogmo. Brannen vil nå bli etterforsket, både av Forsvaret og politiet, skriver Nordlys.

Tilstår å ha tent på planlagt asylmottak

En 37 år gammel mann har i Gulating lagmannsrett erkjent å ha satt fyr på det planlagte asylmottaket Lune Huler i Lindås i Hordaland i 2015. Mannen ble, sammen med sin to år yngre lillebror, dømt til henholdsvis sju og seks og et halvt års fengsel i Bergen tingrett i november i fjor. Begge er polske statsborgere. Begge brødrene nektet straffskyld i retten i november. Aktor har ikke hatt tekniske bevis som DNA eller fingeravtrykk mot de to. Men da ankesaken startet i Gulating onsdag, erkjente mannen skadeverk. Mannen erkjenner imidlertid ikke straffskyld etter mordbrannparagrafen, ifølge en NTB-sak gjengitt av Dagbladet.

Pizzabrann til retten

Det var en natt sent i april i fjor at en mann i 30-årene skal ha forsøkt å steke seg en pizza i en leilighet i Longyearbyen på Svalbard. Mannen skal ha vært beruset, og ifølge tiltalen sovnet han fra matlaginga. Pizzaen ble svidd og det dannet seg etter hvert så mye røyk i leiligheten at brannalarmen ble utløst. Brannvesenet og Sysselmannen rykket ut til leilgheten. Sysselmannen ila en bot på 6000 kroner for overtredelse av svalbardloven og forskrift om brannvern på Svalbard. Mannen har ikke akseptert straffen, og saken er derfor planlagt behandlet i Nord-Troms tingrett, skriver Nordlys.