Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Medieklipp 13. april

Oljeplattform stengt etter badstuebrann, glemt strykejern startet brann og takbrann i næringsbygg under oppføring. Dette er saker i dagens medieklipp.

Oljeplattform stengt etter badstubrann

Produksjonen på Goliat-plattformen i Norskehavet er stengt ned etter en brann i badstuen i boligkvarteret. 120 personer måtte settes i livbåtene under brannen som ble varslet med alarm klokken 06.30 fredag morgen. Brannen oppsto i en badstue på Goliat-plattformen som opereres av oljeselskapet Eni. – Produksjonen ble umiddelbart stengt ned og mannskapet mønstret til livbåtene, forteller kommunikasjonsdirektør i Eni Norge, Andreas Wulff. Han opplyser at alle sikkerhetsprosedyrer har fungert etter planen. Situasjonen kom raskt under kontroll og brannen var slokket i løpet av ti minutter, skriver NRK Rogaland

Strykejern startet brann

Brannvesenet rykket ut til en automatisk brannvarsling i Fjordgata i Trondheim torsdag kveld. Politiet melder at ingen ble skadd i branntilløpet. Brannvesenet tok seg inn i bygningen og fikk lokalisert brannen til en leilighet. Det var ingen hjemme i lieligheten, og brannvesenet fant et strykejern som stod på. Andre beboere ble evakuert ut av bygningen. Ifølge Midt-Norge 110-sentral var branntiiløpet slukket og under kontroll klokka 23.45, skriver Adresseavisen.

Takbrann i bygg under oppføring

Svart, tykk røyk veltet ut fra et tak på en bygning i Schweigaards gate i Oslo torsdag ettermiddag. Røyken var synlig fra flere steder i hovedstaden. Ifølge politiet pågikk det sveisearbeider på taket av bygningen som brant. – Det er materialer i forbindelser med arbeider på taket som det har brent i, sier innsatsleder Hans Petter Strande i Oslo politidistrikt. Han sier det er for tidlig å si noe om brannårsaken. Bygget det brant i er et næringsbygg som skal bli nytt hovedkontor for Bane Nor. Planen er at de skal flytte inn våren 2019, skriver NRK Østlandssendingen