Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Ni omkomne i brann

Ni personer er registrert omkommet i branner her i landet i løpet av årets tre første måneder. Dette er nøyaktig samme antall som i første kvartal i fjor.

Ifølge tallene for første kvartal var fem av de ni omkomne eldre personer over 70 år.

- Personer over 70 år som fortsatt bor i egen bolig, har lenge vært overrepresentert på dødsbrannstatistikken. Derfor har vi fokus på tiltak som kan bedre brannsikkerheten for denne gruppen, sier administrerende direktør Rolf Søtorp i Norsk brannvernforening.

Han vil nødig spå noe om dødsbrannstatistikken for året som helhet, men er glad for at fjorårets positive trend er videreført så langt i 2018. I fjor omkom 25 personer i brann her i landet. Det er det laveste antall omkomne i brann som er registrert, etter at myndighetene begynte å føre en årlig dødsbrannstatistikk.