Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Medieklipp 16. mai

OBS-varsel om stor skogbrannfare i Telemark, fare for flom, jordskred og skogbrann i Oppland og to personer lettere skadd i boligbrann i Namsos. Dette er saker i dagens medieklipp.

OBS-varsel for Telemark

Det advares nå om lokalt stor skogbrannfare i Telemark. Det er yr.no som har sendt ut dette varselet. Varselet gjelder frem til det kommer nedbør av betydning. - Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt. Vær forsiktig med åpen ild, står det i varselet. Det gjelder fra 15. mai og frem til det eventuelt kommer nedbør. Det er nå svært tørt i terrenget de fleste steder, og det er ikke meldt om regn de kommende dagene. Langtidsvarselet per onsdag formiddag viser pent og tørt vær også de kommende syv dagene, skriver Telemarksavisa.

Fare for flom, jordskred og skogbrann

NVE og Meteorologisk institutt har utstedt varsel om både våte og tørre naturfarer i Oppland de nærmeste dagene. Faren for flom ligger på oransje nivå, det nest høyeste på skalaen. I tillegg er jordskredfaren satt til gult nivå – og underlig nok er det samtidig utstedt varsel om stor skogbrannfare i bort mot hele Gjøvik, Land og Toten-distriktet. – Skogbrannfaren kommer av at det har vært varmt og tørt vær de siste dagene, med høye temperaturer og lite nedbør, opplyser vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe, ifølge Oppland Arbeiderblad.

To personer letter skadd i boligbrann

Nødetatene rykket tirsdag kveld ut til en brann i en firemannsbolig på Byåsen i Namsos. Torgeir Bakkland i politiet sier alle i boligen skal ha kommet seg ut. Det bekrefter operasjonssentralen klokka 23.15. – Vi mener nå at det ikke er folk i firemannsboligen. To personer er fraktet fra stedet med ambulanse. En kvinne og ett barn. Disse skal ha pådratt seg brannskader, sier Bakkland. Helse Nord-Trøndelag opplyser i en pressemelding at begge pådro seg lette skader i brannen, skriver Namdalsavisa.