Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Medieklipp 13. juni

Sportsbil til 1,2 millioner kroner opp i røyk, prestisjefullt sikkerhetssertifikat til hotell i Bergen og slik lader du elsykkelen trygt. Dette er saker i dagens medieklipp.

Lamborghini opp i røyk

Ein sportsbil til 1,2 millionar kroner vart slukt av flammane i kraftig garasjebrann i Bergen tysdag. – Det er berre oske igjen, konstaterer Eirik Kråkevik til Bergensavisen. Den faglege leiaren ved Fyllingsdalen trafikkskole i Bergen fekk tysdag ettermiddag ein lei telefon på ferie i Spania. Skulen sin Lamborghini Gallardo (2004-modell) stod nemleg parkert i garasjeanlegget som tok fyr i Hetlevikåsen i Loddefjord. Eit større bustadområde ved Hetlevikåsen vart evakuert då det var fare for at to gassflasker i garasjeanlegget skulle eksplodera. Totalt var det fire bilar og ti garasjeplassar som gjekk tapt i brannen, ifølge NRK Hordaland.

Bergenshotell sikkerhetssertifisert

Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen i Bergen har i en årrekke jobbet aktivt for å opprettholde et høyt sikkerhetsnivå. Nå er hotellet, som det første i Norge, tildelt Safehotels Premium Level Certification. I sertifiseringen inngår blant annet oppdatering av sikkerhetsprosedyrer, gjennomgang av sikkerhetsrutiner, kriseberedskap og vedlikehold, samt forebyggende sikkerhetstiltak. Bevisstgjøring av de ansatte, på områder som brannsikkerhet og førstehjelp, står også sentralt i Safehotels-sertifiseringen, skriver nettstedet hsmai.

Slik lader du elsykkelen trygt

Salget av elsykler i Norge har økt kraftig bare det siste året. Men med de raske og praktiske syklene følger også et problem: Brann i elsykkelbatterier. I det siste har det vært flere slike branner i Norge. Hovedregelen ved all batterilading er at du selv er til stede og våken mens ladingen pågår. – DSB anbefaler at lading av elsykkel bør foregå under oppsyn, er rådet fra avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i DSB. Hun anbefaler for øvrig å lese og følge de anvisningene som står i brukerhåndboka nøye, skriver Din Side.