Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Sky ilden-prosjekt får ambassadører

Seks unge mennesker med ulike former for brannskader, blir omreisende ambassadører for prosjektet «Sky ilden». Prosjektet drives av Norsk brannvernforening i samarbeid med Norsk forening for brannskadde med støtte fra Helsedirektoratet.

Fra venstre: Isabelle Berentsen, Isabelle Kvien, Simen Almås, Monica Hansen, Mathilde Søndenaa og Karly Bastesen  Foto: Tor Erik Skaar

-Vi skal etter hvert besøke videregående skoler i ulike deler av landet. Der skal vi både dele våre egne historier med elevene og presentere noen enkle budskap for å forebygge brannskader, forteller Karly Bastesen.

Sammen med fem andre personer som alle har personlig erfaring med brannskader, har Bastesen vært på kurs hos Brannvernforeningen for å forberede seg til oppgaven med å formidle viktige budskap til elever i videregående skole. Vibeke Holtskog har vært innleid som kursleder og fagekspert på retorikk og presentasjonsteknikk.

29-årige Karly Bastesen er bosatt på Sotra ved Bergen. Hennes brannskade skriver seg tilbake til to-årsalderen da hun ved et uhell opplevde å få kokende varmt vann på deler av kroppen.

-Jeg legger ikke skjul på at det er skummelt å skulle dele erfaringer og snakke til mange ukjente mennesker på en gang. For meg har dette til nå vært en nærmest uoverstigelig terskel, innrømmer Bastesen.

Når hun likevel har meldt sin interesse for å delta i prosjektet, er det fordi hun tror at det å dele personlige historier om brannskader også gjør det lettere å nå frem til mottakerne med forebyggende budskap.

Prosjektleder Tor Erik Skaar i Norsk brannvernforening opplyser at man tar sikte på å starte besøk på videregående skoler i løpet av høsten. Han medgir samtidig at det er en krevende oppgave som venter de unge ambassadørene for Sky ilden.

-Med erfaringer fra det første kurset i august ser jeg jeg at det kan være behov for en faglig samling til før vi sender dem ut på dypt vann, sier Skaar.