Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Har du en brannfarlig radio?

Dab-radioer av typen Pinell Go og Pinell Go+ har forårsaket over 100 branner i Norge. Det finnes fortsatt 5000 brannfarlige eksemplarer i norske boliger.

Radioer med dette klistremerke trenger ikke leveres tilbake til leverandør. (Foto Pinell)

Ifølge TT Micro som er norsk leverandør av Pinell, er det solgt i alt 50 000 av disse radioene her i landet. Av disse har leverandøren sporet opp og fått levert tilbake 45 000 stykker.

-Det finnes fortsatt 5000 radioer der ute som vi ber kundene levere tilbake. Det gjelder radioer av typen Pinell Go og Pinell Go+ som ikke har klistremerke der det står Battery 2016, opplyser daglig leder Ole Morten Skymoen i TT Micro.

Årsaken til tilbakekallingen er en produksjonsfeil ved batteriet til de nevnte radioene. Feilen ble oppdaget i 2015. Som følge av overoppheting av batteriet, har produktet i en rekke tilfeller vært kilde til brann.

-Så langt har branntilfeller heldigvis ikke ført til personskade eller tap av liv. Dette er selvsagt et skrekkscenario vi for all del håper ikke skal bli virkelighet, poengterer, Skymoen.