Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Ny fagskole skal stå ferdig i 2023

Statsbygg starter byggingen av nytt undervisningsbygg i sommer. Etter planen kan 80 fagskolestudenter ha sin første skoledag i Tjeldsund høsten 2023.

Norges brannskole ligger i Tjeldsund i Troms og Finnmark. Foto: Steinar Steinsvik

Den nye utdanningsmodellen for brann- og redningspersonell var et av hovedtemaene under Brannvesenkonferansen 2021, som ble holdt digitalt tirsdag 16. mars. I statsbudsjettet for 2021 er det bevilget 140 millioner kroner til etableringen av nytt utdanningsløp og bygging av undervisningsbygg på Fjelldal i Tjeldsund. Planen er at de første 80 studentene skal starte på ny skole høsten 2023 med et fortløpende opptak av 80 studenter hvert halvår.

- De neste to årene blir det stor aktivitet på Fjelldal. Eksisterende infrastruktur skal endres og få en betydelig oppgradering og det skal bygges nytt undervisningsbygg. Statsbygg har fått ansvaret for dette, og planen er at det skal stå klart til sommeren 2023. Det blir et helt nytt og moderne anlegg for både studenter, kurselever og ansatte, sa assisterende avdelingsdirektør I DSB, Ann Christin Olsen-Haines under konferansen.

Fungerende direktør ved Norges Brannskole, Agnar Christensen, ser frem til at Statsbygg tar over øvingsfeltet for å modernisere det til et nytt nasjonalanlegg. Øvingsfeltet holdes stengt i byggeperioden, og grunnkursene skal derfor holdes andre steder. Christensen viser til et godt samarbeid med både store og mellomstore brannvesen rundt i landet som skal være fasilitator for disse kursene fra sommeren 2021 og frem til det nye bygget står klart.

I samme periode vil ledelseskursene A og B bli gjennomført i samarbeid med forsvaret på Ramsund orlogsstasjon. Ledelse C og D, som stort sett er et teoretiske kurs, skal gjennomføres som normalt på brannskolen på Fjelldal. Ledelse E gjennomføres digitalt med to dagers oppmøte andre steder i landet.