Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan Stiftelsen Norsk brannvernforening og datterselskapet Kontroll og Rådgivning AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder.

Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

Norsk brannvernforening v/ administrerende direktør er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, og/eller nødvendig avtalemessig oppfølging.

Nettsiden brannvernforeningen.no

Quesnay er Brannvernforeningens databehandler, og er vår primære leverandør for utvikling, drift og vedlikehold av nettsteder. Leverandøren benytter underleverandøren Intility til serverdrift. Det er kun Brannvernforeningen og Quesnay (med underleverandør) som har tilgang til opplysningene som samles inn. Opplysninger om bruk av nettsiden registreres i Google Analytics. Hensikten med datainnsamlingen er å måle hvordan nettsiden benyttes, slik at vi kan forbedre våre tjenester. Brukerdata slettes automatisk etter 36 måneder.

Informasjonskapsler (cookies)

Som de fleste andre nettsteder, benytter nettsiden vår informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Kort fortalt hjelper informasjonskapslene nettsiden med å huske hvem du er og hvilke sider du har besøkt, om du har produkter i handlevognen og lignende. Ved å bruke våre nettsider, samtykker du i at informasjonskapsler kan lagres i din nettleser. Les flere detaljer om vår bruk av informasjonskapsler her.

Søk

Brannvernforeningen lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet Episerver Find. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og søk kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, IP-adresser eller brukerprofiler.

Nettbutikk

For å kunne bestille varer i nettbutikken og/eller abonnere på den digitale utgaven av Brann & Sikkerhet, må du opprette din egen brukerprofil. Brukerprofilen må minimum inneholde navn, telefonnummer, e-postadresse og fakturaadresse. Dersom du skal ha noe tilsendt til en annen adresse enn fakturaadressen, må du også oppgi leveringsadresse.

Bestillinger av faglitteratur/materiell videresendes til vår leverandør av logistikktjenester, Logistikkhuset, som sender ut varer på vegne av Brannvernforeningen.

Samtykke til å lagre kundedata og kontakte deg

For at vi skal kunne holde deg oppdatert med relevant informasjon, kan du i brukerprofilskjemaet gi oss ditt samtykke til å lagre dine kundedata i vår kundedatabase og at vi kan kontakte deg per e-post.  Samtykke kan når som helst trekkes tilbake ved henvendelse til post@brannvernforeningen.no.

Påmeldinger og sertifiseringer

Ved påmelding til kurs og konferanser må du oppgi kontakt- og faktureringsinfo. Det samme gjelder dersom du sertifiseres i en av sertifiseringsordningene vi drifter. Ingen sensitive data lagres i våre kundesystemer. I forbindelse med kurs og konferanser lagres kundedata i våre nettløsninger hos Proviso og Munio. Data er ikke tilgjengelig for tredjepart.

Nyhetsbrev per e-post

Brannvernforeningen bruker vektøyet MailChimp til utsendelse av nyhetsbrev og administrasjon av e-postabonnenter. Abonnenter kan enkelt fjerne seg fra e-postlisten ved å klikke på en avmeldingslenke nederst i hvert nyhetsbrev. MailChimp lagrer kun e-postadressen til nyhetsbrevabonnenter, og fører statistikk over hvordan nyhetsbrev blir mottatt og lest. Abonnementsdata er ikke tilgjengelig for tredjepart.

110-spillet for iOS og Android

110-spillet er laget til prosjektet Brannbamsen Bjørnis for å lære barn om brannvesenets nødnummer. Appen samler ikke inn data fra sluttbruker.

Bvis for iOS og Android

Bvis er laget for sertifikater utstedt av Norsk brannvernforening. Appen benytter personopplysninger lagret i Brannvernforeningen sin database i forbindelse med utstedelse av sertifikat. Appen samler ikke inn data fra sluttbruker.