Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Brannsmart

Enten du trives best på hytta, i campingbilen eller i telt, eller om du har flyttet hjemmefra for første gang, så er det viktig å tenke på brannsikkerhet. Vi har derfor samlet brannsmarte lifehacks for ulike situasjoner og ferieformer.

Brannsmart hytteliv

Årlig brenner det i mer enn 750 hytter i Norge. Mange av hyttene ligger utenfor allfarvei, og det tar lang tid for brannvesenet å komme frem. Derfor er det lurt å være ekstra brannsmart på hytta.

Fem lifehacks for et #brannsmart hytteliv (PDF)

Brannsmart studentliv

Studietiden er et nytt kapittel, som gjerne innebærer å flytte hjemmefra for første gang.

Fem lifehacks for et #brannsmart studentliv (PDF)

Brannsmart ferietid

På camping- og båtferie bor du ofte i trange rom, omringet av lettantennelige materialer. Derfor er det lurt å være ekstra brannsmart med åpen flamme, drivstoff og elektriske apparater.

Fem lifehacks for en #brannsmart ferie (PDF)

Brannsmart friluftsliv

Når du er ute i naturen er det en god leveregel å etterlate den i samme stand som da du kom. Vær brannsmart, også mens du ferdes i skog og mark.

Fem lifehacks for et #brannsmart friluftsliv (PDF)

Brannsmart bruk av gass

Gass er vanskelig å lufte ut og kan lett antennes ved feil oppbevaring eller bruk. Vær derfor ekstra brannsmart hver gang du bruker gass.

Fem lifehacks for #brannsmart bruk av gass (PDF)

Om kampanjen

Hvert år har Norsk brannvernforening og Tryg Forsikring egne informasjonskampanjer for hyttefolket og studenter. I 2021 ble kampanjen #Brannsmart lansert, med flyers og filmer som presenterer smarte brannverntips for hyttelivet, studentlivet, friluftslivet, ferie og bruk av gass.