Til hovedinnhold arrow-down arrow-right arrow-right-external arrow-up bs check circle close linkedin plus search twitter

Regelverk og veiledninger

I Norge finnes det ingen nasjonale standarder for stasjonære slokkeanlegg for storkjøkken. USA finnes det en standard for slokkeanlegg, NFPA 17A, Wet Chemical Extinguishing Systems. Denne standarden gir retningslinjer for dimensjonering og installasjon for automatiske slokkeanlegg for denne bruken. Normalt vil også produsenten gi retningslinjer for dimensjonering i tillegg til at disse vil ha manualer for korrekt installasjon, vedlikehold og kontroll.

UL 300 ″Fire Testing of Fire Extinguishing Systems for Protection of Restaurant Cooking Areas″ fra Underwriters Laboratory Inc., er en standard for test av automatiske slokkesystem for storkjøkken hvor det benyttes steke- og frityroljer. Denne standarden er lagt til grunn for de fleste automatiske slokkesystem som i dag er tilgjengelig på det norske markedet.

System som er dimensjonert og testet etter nevnte standarder vil inkludere slokking i kanaler over fettfilter, ha strømkutt/gasskutt etc.